A Magyar Könyvtár októberben

Kedves Barátaink!

Ez a mostani híradás rövid lesz, de magyar vonatkozású könyvekben annál gazdagabb.

Tavaly februárban három doboznyi adománykönyvet kaptunk Domonkos István bácsitól, akinek igen kalandos élete volt. Ezt foglalta össze 2015-ben megjelent könyvében, amiből néhány példány hamarosan elérhető lesz a könyvtárban is. István bácsi 1937-ben született Budapesten, gyerekkorát egy Bács-Kiskun megyei kisvárosban, Dunapatajon töltötte. Az 1956-os forradalomban való tevékeny részvétele miatt el kellett hagynia Magyarországot. Útja Alaszkán át Seattle-ig, a University of Washington Légköri Tanszékéig vezetett. Könyvének címe: Life Out of Bounds – Hungary, Alaska, Seattle (1943-2010). Izgalmas olvasmány!

Még 2021. novemberében érkezett egy megkeresés Magyarországról, Dr. Mátyás Szabolcstól. Ő a Nobel-díjas magyarok talentumföldrajzával foglalkozik, és egy magyar származású Nobel-díjas közgazdász, George Stigler nyughelye felől érdeklődött. A megadott adatok alapján, felkerestük a temetőt és fényképeket készítettünk. Szabolcs könyve azóta megjelent és kedvesen felajánlott néhány tiszteletpéldányt a könyvtár számára. Addig is elküldte a linket, melyen a könyv hozzáférhető. Köszönjük szépen!

http://real.mtak.hu/137629/1/MagyartalentumokaNobel-dijkozeleben.pdf 

Végezetül szeretném figyelmetekbe ajánlani Connie Connally magyar témájú könyvét, melynek címe: The Songs We Hide. A regény Katalin és Péter kapcsolatát meséli el az ötvenes évek elején Magyarországon. A történetben hangsúlyos szerepet kap a zene.

Örömmel tudatjuk, hogy a Magyar Könyvtár újra állandó helyen üzemel! Várunk minden kedves érdeklődőt (magyar) iskolai napokon a Mercer Island United Methodist Church épületében, 10-12-ig.

Cím: Mercer Island United Methodist Church

7070 SE 24th St, Mercer Island, WA 98040

Jó olvasást kívánunk!

Betti, Julcsi, Panni – könyvtárosok

Scroll to Top