Cserkészhíradó: bemutatjuk Székely Vandát

Vandával Orbán Csaba ült le beszélgetni

Csaba: A cserkész cikksorozatunkban több vezetőnket is bemutattuk. Nagy örömmel üdvözöllek téged is sorainkban. Mint a többi vezetőnek is, neked is hálás köszönet a munkádért amivel a csapatunkat segíted, erősíted. Hadd kérdezzem meg, miért szeretsz cserkész lenni?

Vanda: A kaland, összetartás, az alkotókészség szelleme örömet hoz az életembe és ezért érzem magam cserkésznek.

Csaba: Mit ad neked a cserkészet?

Vanda: A cserkészet lehetőséget ad, hogy lelassítsam a mindennapok rohanását.  Megadja az időt, hogy játszak, énekeljek és alkossak a kezeimmel.  A cserkészetben a legjobb az, hogy nem egyedül dalolok, alkotok és játszok, hanem cserkésztestvérekkel együtt szól a nóta, így a társaság öröme is hozzáad az élményhez.

Csaba: Van kedvenc élményed a cserkészetben?

Vanda: Kedvenc élményem egy cserkészportyán volt.  Besötétedett és estére lehűlt a délután még kellemes langyos idő. Csípős hideg lett a levegő, lábujjaim jéggé dermedve görbültek a csizmámban. A tábortüzet meggyújtottuk ami rögtön megvilágította a vidám arcokat.  Kánonban énekeltünk egy dalt és hullámzott a nóta, egyik sor a másik után aztán még egyszer és olyan volt mintha a mosolyok és a jókedv hullámozna végig a tábortűz körül. 

Csaba: Mi a célod a cserkészeten belül? 

Vanda: Célom a cserkészeten belül, hogy ne felejtsek el játszani.  Öt éves kislányom állandóan kéri, hogy játszak vele.  A minap azt mondta nekem, hogy én nem tudok jól játszani mert túl felnőttem.  De azt mondta utána, hogy az nem baj, csak gyakorolnom kell, hogy jobb legyek.  Hát a célom a cserkészeten belül az, hogy gyakoroljak játszani és megadjam magamnak az időt hogy játszak.

Kedves Vanda, köszönöm szépen az interjút. Kívánom, hogy még nagyon sokáig adassék meg az idő és alkalom, hogy gyakorold a játék örömét. Továbbá kívánom, hogy add át a játékhoz értés művészetét a következő nemzedéknek, hogy soha el ne feledjék, hogy mert felnövünk, és rohanunk a világban, azért gyakorlattal meg lehet tartani ezt a velünk született tehetséget. A cserkészetben gyakorolt játék emlékeztet a múltra, felkészít a jövőre és megoldja a jelen gondjait… További jó egészséget, jó játszást és jó munkát neked és kedves családodnak!

Vanda: én is köszönöm a beszélgetést. Jó munkát!

Scroll to Top