Cserkészkunyhó építés (visszapillantó)

Írta: Orbán Csaba

A WMASz telkének megvásárlása (2020 szeptember vége) óta a cserkészek a Szövetségünk vezetőivel és más csoportokkal is azon munkálkodunk, hogy a telket a pénz befektetésén túl minél inkább hasznossá tehessük.

Amíg a Szövetség önkéntesei a telek megtisztításán fáradoztak, és kaput, parkolót, raktár konténert és más egyebet szerveztek, addig a cserkészcsapat is épített egy fa alkotmányt, amit csapaton belül cserkészkunyhónak nevezünk.

E sorok írásakor a két szintes kunyhó nincs befejezve, de a falai állnak és be vannak burkolva. A tetőszerkezet rajta van, és be van fedve, illetve az ajtó, ablakok működőképesek, tehát a kunyhó kulcsra kész és zárható. 

2021 november 6-án meg is ünnepeltük ezt a mérföldkövet. Mintegy huszonöten összegyűltünk a telken, és nagy izgalommal és örömmel első alkalommal kipróbáltuk a sodronykötél pályánkat (ZIPLINE: 200 láb = 66 méter). Azután madáretetőket készítettünk és szalonnát sütöttünk nyárson nyílt láng fölött, és persze a kötelező ünnepi beszédet sem mulasztottuk el, ahol kifejeztük köszönetünket a támogatóink iránt.

A kunyhó építésének egy részére, a sodronypálya egy részére, valamint más felszerelésre pályázatot is nyertünk a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. től. E sorok írásakor a pályázat összege még nem érkezett meg, de izgatottan várjuk annak kézhezvételét, mert köztudomású, hogy az építőanyagok ára igencsak megugrott.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy a Prohibition Cellars (borászat) tulajdonosait, a Faludi családot barátainknak és védnökeinknek tudhatjuk.

A Puget SoundZ együttes is kedves támogatónk.

November 27-én nagyszerű Szüreti bálra kerülhetett sor a fent említett borászat és együttes közreműködésével, akik a belépők árát a cserkészkunyhó továbbépítésére ajánlották fel. 

Köszönjük nekik, és minden további nemes szívű támogatónknak a segítséget!

Szintén itt használom a lehetőséget, hogy mindenkinek kívánjak a 45-ös Fekete István cserkészcsapat nevében Áldott Karácsonyt, Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet. 

A picture containing letter

Description automatically generated
Scroll to Top