Seattle-i Magyar Iskola

“Kimondhatatlan jól van, ami van.
Minden tetőről látni a napot.”

– Pilinszky János


magyar madar es virag


A Seattle-i Magyar Iskoláról

Minden itteni amerikai magyar család célját támogatjuk, hogy gyermekeik megtanulják vagy gyakorolják a magyar nyelvet, megismerkedjenek a magyar kultúrával ás más amerikai magyarokkal. Felnőttek is tanulnak nálunk magyarországon lévő tanároktól kezdőtől haladó szintig.

A Piciknek

Heti rendszerességű magyar nyelvű foglalkozás 3 év alatti gyermekek és gondozóik részére. A játszócsoport célja a gyermekek korai anyanyelvi fejlesztése és közösségi szocializációja. Az 50 perces foglalkozás –amely gondosan összeválogatott magyar mondókák, gyermekdalok, ölbéli játékok füzére–, a szülők aktív részvételével zajlik, minőségi, interaktív együtt töltött időt biztosítva a gyermekek és gondozóik számára.

A Bóbita baba-mama csoport kiváló kapcsolódási felületet biztosít a magyar közösséghez a vegyes családok nem magyar anyanyelvű tagjai számára is.

Iskolás gyerekeknek

5-14 éves gyerekek, akik már általános iskolába járnak és beszélik vagy értik legalább alap szinten a magyar nyelvet, a 2021-2022 tanévben havi 2. alkalommal találkoznak vagy szabadtéren vagy online. Írnak, olvasnak, mesélnek, alkotnak, és élvezik a közös játékot! Szeptember 25, Október 9 és Október 23-án Bellevue Crossroads Parkban találkozunk 11 h kezdettel.

November végén 4-napos Diaszpóra napközi Tábort tervezünk, decemberre pedig Mikulásnapi vásárt és Karácsonyi előadást.
Kérjük, minden család iratkozzon be ha részt szeretne venni.

Kezdő magyar mint idegen nyelv oktatás gyerekeknek főleg online történik. Érdeklődők írjanak hungarianschoolseattle at gmail.com-ra.

petals


Felnőtt órák

Kezdő A1 és A2 szintű magyar csoportaink 15 éven fölötti középiskolásoknak és felnőtteknek vasárnap reggelente találkoznak online. Az őszi évad 12 szeptembertől – 22 novemberig tart. Kérjük érdeklődők írjanak hungarianschoolseattle at gmail.com-ra.

ALAP

május 2022
június 2022
No event found!
petals


Kapcsolat

Bővebb információ: HungarianSchoolSeattle@gmail.com

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Újdonságok tőlünk állandó rendszerességgel elektronikus levélfiókodba.

Scroll to Top