Seattle-i Magyar Iskola

„Kimondhatatlan jól van, ami van.
Minden tetőről látni a napot.”

– Pilinszky János


magyar madar es virag


A Seattle-i Magyar Iskoláról

Az amerikai magyar családokat támogatva, célunk, hogy gyermekeink megtanulják illetve gyakorolják a magyar nyelvet, megismerkedjenek a magyar kultúrával és barátságot kössenek más amerikai magyarokkal. Felnőttek is tanulnak nálunk. Magyarországon élő tanárunk online tart tanfolyamokat kezdőtől haladó szintig.

Piciknek

Bóbita Játszócsoport

Kéthetente szombaton 10-11-ig

Magyar nyelvű foglalkozás 3 év alatti gyermekek és gondozóik részére. 

A játszócsoport célja a gyermekek korai anyanyelvi fejlesztése és közösségi szocializációja. Az 1 orás foglalkozás –amely gondosan összeválogatott magyar mondókák, gyermekdalok, ölbéli játékok füzére–, a szülők aktív részvételével zajlik, minőségi, interaktív együtt töltött időt biztosítva a gyermekek és gondozóik számára.

A Bóbita csoport kiváló kapcsolódási felületet biztosít a magyar közösséghez a vegyes családok nem magyar anyanyelvű tagjai számára is.

Ovisoknak

Kéthetente szombaton 11-12-ig

3 és 6 év közötti gyerekek részére jött létre ez a csoport, melynek fő feladata a játékos iskolaelőkészítés. 

A csoport célja, hogy a gyerekek megismerjék, és megszeressék a magyar nyelv alapjait, kreatív, játékos feladatokon keresztül ismerkedjenek meg a hagyományokkal, a magyar szokásokkal, szerezzenek új barátokat. Ebben a csoportban főleg a kézművességen, a kreativitáson, a jókedven van a hangsúly.

Iskolásoknak

Kéthetente szombaton 11-12-ig

6 éves kor fölött a gyerekeket koruknak megfelelően 3 különböző osztályban helyezzük el.

  • A kisebb, 6-7 éves gyerekek az első osztályban a magyar abc-vel, az olvasással, írással ismerkednek meg, itt a fő célunk az, hogy megismerjék, és megszeressék a magyar nyelven olvasást, ezért sok mesével és játékos feladattal várjuk őket.
  • A második osztályban a 8-9-10 éves gyerekek számára biztosítunk lehetőséget arra, hogy magyar szókincsüket fejlesszék, a magyar nyelvtan és irodalom rejtelmeiben elmerüljenek, a magyar szokásokat és hagyományokat minél jobban megismerjék.
  • A harmadik osztályban a 11 éves illetve idősebb gyerekek magyarságismereti oktatásban részesülnek. A történelmi, földrajzi, és néprajzi elemekkel színesített tananyag biztosítja számukra, hogy a magyar nyelvvel és kultúrával minél behatóbban megismerkedjenek. 

petals


Felnőtteknek

Indulnak a tavaszi kurzusok! 2023 tavaszán négy szintet kínálunk, az alábbi linkekre kattintva részletesebb leírást olvashatsz mindegyikről. Az létszámot szintenként 8 főben limitáltuk. Az online órákat egy miskolci tanár tartja. Ne felejtsd el megújítani HAAW tagságod a regisztráció előtt, ha szeretnéd kihasználhasználni kedvezményes tagsági árainkat!

Minden szint órái vasárnaponként kerülnek megrendezésre az alábbi időpontokban: 4/16, 4/23, 4/30, 5/7, 5/14, 5/21, 6/4, 6/11, 6/18, 6/25, 7/9 (11 alkalom)

Magyar óra felnőtteknek A1 szint 3.rész (Low Beginners) 2023 tavaszán vasárnaponként 12:30-tól

Magyar óra felnőtteknek A1 szint 4.rész (Continuing Beginners) 2023 tavaszán vasárnaponként 11:15-től

Magyar óra felnőtteknek A1 szint 5.rész (High Beginners) 2023 tavaszán vasárnaponként 10 órától

Magyar óra felnőtteknek A2 szint 6.rész (Intermediate) 2023 tavaszán vasárnaponként 8:45-től

petals

Kapcsolat

Lugosi Edina – igazgató
school@hungarianamerican.org

ALAP

június 2023
augusztus 2023
No event found!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Újdonságok tőlünk állandó rendszerességgel elektronikus levélfiókodba.

Scroll to Top