Seattle-i Magyar Iskola

“Kimondhatatlan jól van, ami van.
Minden tetőről látni a napot.”

– Pilinszky János


magyar madar es virag


A Seattle-i Magyar Iskoláról

Minden itteni amerikai magyar család célját támogatjuk, hogy gyermekeik megtanulják vagy gyakorolják a magyar nyelvet, megismerkedjenek a magyar kultúrával ás más amerikai magyarokkal. Felnőttek is tanulnak nálunk magyarországon lévő tanároktól kezdőtől haladó szintig.

Piciknek

Bóbita Játszócsoport

Kéthetente szombaton 9-10-ig

Magyar nyelvű foglalkozás 3 év alatti gyermekek és gondozóik részére. 

A játszócsoport célja a gyermekek korai anyanyelvi fejlesztése és közösségi szocializációja. Az 1 orás foglalkozás –amely gondosan összeválogatott magyar mondókák, gyermekdalok, ölbéli játékok füzére–, a szülők aktív részvételével zajlik, minőségi, interaktív együtt töltött időt biztosítva a gyermekek és gondozóik számára.

A Bóbita csoport kiváló kapcsolódási felületet biztosít a magyar közösséghez a vegyes családok nem magyar anyanyelvű tagjai számára is.

Ovis és iskolás gyerekeknek

Óvodás csoport 

Kéthetente szombaton 11-12-ig

3 és 6 év közötti gyerekek részére jött létre ez a csoport, melynek fő feladata a játékos iskolaelőkészítés. 

A csoport célja, hogy a gyerekek megismerjék, és megszeressék a magyar nyelv alapjait, kreatív, játékos feladatokon keresztül ismerkedjenek meg a hagyományokkal, a magyar szokásokkal, szerezzenek új barátokat. Ebben a csoportban főleg a kézművességen, a kreativitáson, a jókedven van a hangsúly.

Iskolai csoportok

Kéthetente szombaton 11-12-ig

6 éves kor fölött a gyerekeket koruknak megfelelően 3 különböző osztályban helyezzük el.

  • A kisebb, 6-7 éves gyerekek az első osztályban a magyar abc-vel, az olvasással, írással ismerkednek meg, itt a fő célunk az, hogy megismerjék, és megszeressék a magyar nyelven olvasást, ezért sok mesével és játékos feladattal várjuk őket.
  • A második osztályban a 8-9-10 éves gyerekek számára biztosítunk lehetőséget arra, hogy magyar szókincsüket fejlesszék, a magyar nyelvtan és irodalom rejtelmeiben elmerüljenek, a magyar szokásokat és hagyományokat minél jobban megismerjék.
  • A harmadik osztályban a 11 éves illetve idősebb gyerekek magyarságismereti oktatásban részesülnek. A történelmi, földrajzi, és néprajzi elemekkel színesített tananyag biztosítja számukra, hogy a magyar nyelvvel és kultúrával minél behatóbban megismerkedjenek. 

petals


Felnőtteknek

Megnyílt az őszi felnőtt magyar órák beiratkozási időszaka!
Továbbra is egy népszerű miskolci tanár vezeti az online órákat. 2022 őszén négy szintre osztjuk a tanulókat. A linkeken található részletes információ mindegyik szintről. Amennyiben a WMASZ tagsági kedvezményt igénybe szeretnék venni, ne felejtsék
előbb megújítani tagságukat a 2022-2023-i tanévre! A tanulók létszámát minden szinten 8 főre korlátoztuk, ezért ne késlekedjenek a beiratkozással!

A különböző szintű csoportok órái mind vasárnap kerülnek megrendezésre: 9/18, 9/25, 10/2, 10/9, 10/16, 10/23, 11/6, 11/13, 11/20, 12/4, 12/11.

Magyar óra felnőtteknek, A1 szint 1.rész (Complete Beginners) 2022 őszén vasárnaponként 12:30-tól

Magyar óra felnőtteknek, A1 szint 2.rész (Continuing Beginners) 2022 őszén vasárnaponként 11:15-től

Magyar óra felnőtteknek, A1 szint 3.rész (High Beginners) 2022 őszén vasárnaponként 10 órától

Magyar óra felnőtteknek, A2 szint 4.rész (Intermediate) 2022 őszén vasárnaponként 8:45-től

Haladó szintű beszélgető csoport 2022 őszén kéthetente vasárnaponként 19 órától. Kezdés szeptember 25-én.

ALAP

október 2022
november 2022
No event found!
petals


Kapcsolat

Bővebb információ: HungarianSchoolSeattle@gmail.com

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Újdonságok tőlünk állandó rendszerességgel elektronikus levélfiókodba.

Scroll to Top