Decemberi beszámoló

Írta: Takács Dániel, WMASz elnöke

Utolsó bejelentkezésem óta a Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség (HAAW) egyesületében temérdek közös feladatunk volt!

Elsők között szeretném megemlíteni Nektek, hogy 2021. október 23-án együtt emlékeztünk meg az 1956-os október 23-i magyar forradalomról, a magyar iskola, a cserkészek és a washingtoni magyar könyvtár közös szervezésében! Jó hangulatú rendezvényünket Bellevue-ben a Crossroads-parkban tartottuk meg, ahol a zord seattle-i esős időjárás ellenére is szép számban emlékeztünk, és élvezhettük a gyerekek színvonalas műsorát, és az egyéb fellépéseket!

A Hálaadás hetében a Diaszpóra táborban remekül szórakoztak a magyar gyerekek.

Mindeközben a magyar néptánccsoport is megkezdhette a próbáit. Önkénteseinknek és a szervezőknek ezúton is köszönöm a fáradhatatlan tenni akarásukat!  A HAAW Facebook-oldalán jó pár képpel is beszámoltunk az események páratlan hangulatáról! Kövess Te is minket a Facebookon!

A HAAW és a Seattle-Pécs Testvérvárosi Szövetség az idei évben együtt rendezi meg karácsonyi vásárát! Idén a karácsonyi összejövetelünket ezen programmal szeretnénk kiváltani, ugyanis a koronavírus-helyzet miatt a terembérlés nehézségekbe ütközik, valamint úgy gondoljuk, hogy ez a félig-meddig kültéri és egyben beltéri „istálló” tökéletes helyszíne lehet e remek mulatságnak! Eső, vagy napsütés esetén is együtt, vidáman, és nem utolsósorban viszonylagos biztonságban tölthetjük el az eljövendő remek délutánt! Ha idén még egyetlen eseményünkön sem vettél részt, itt a remek alkalom, hogy bekapcsolódj az életünkbe, gyere el Te is, hiszen a hagyományos legendás magyar vendégszeretettel várunk Téged is! Tradicionális ételek, muzsikások, és maga a Mikulás is vár rád! Mielőbb regisztrálj, és gyere el december 11-én. Az esemény helyszíne: 23210 Paradise Lake Road, Woodinville WA, 98077

A november a hálaadás hónapja: idén a HAAW mindannyiótoknak hálás!

Tagjaink között számtalan olyan család akad, akik mérhetetlen mennyiségű munkával segítették magyar közösségünk összekovácsolását. Idejüket és erejüket nem kímélve rendezvényeket, tevékenységeket szerveztek akár saját otthonukat is a közösség szolgálatába állítva! Bemutatták a magyar konyhaművészetet, besegítettek a szállítmányozásba, erejükkel hozzájárultak egyesületünk fejlődéséhez. Ezúton is hálás vagyok mindnyájuknak, és külön örömmel tölt el ez a páratlan közösségépítés.

Emellett olyan családok és egyének is tagjaik a közösségünknek, akik pénzbeli adományokat is támogatnak minket, akár vállalkozásaikon keresztül is, így erőfeszítéseik megsokszorozódhatnak! Ezt külön köszönjük! Támogatásuk életben tart minket, és bízvást állíthatom, hogy a felajánlott erőforrásokat az Egyesület javára fogjuk felhasználni. Ha olyan cégnél dolgozol, amely lehetővé teszi a pénzbeli adományozást, kérlek, ha lehetőséged van rá, Te is csatlakozz adományozóinkhoz! Nemes célért teszed!

Akad olyan tagunk is, aki részt vesz a rendezvényeken. Felnőtteknek és gyerekeknek is egyaránt elmondhatom, hogy nagy örömmel találkozom a szervezőkkel ezeken a rendezvényeinken.

Végezetül szeretnék köszönetet mondani a Seattle régióban működő helyi magyar vállalkozásoknak és csoportoknak.

Prohibition Cellar- nemrégiben remek hangulatú Szüreti Bált/Grape Harvest Ball-t rendezett, valamint jelentős összeggel hozzájárult a cserkészszövetségünk kunyhójának befejezéséhez, Cle-Elumban. 

Megjelent Helen Szablya tollából a  „From Refugee to Consul”  című új könyv.

Turul Foods: Seattle-i piacok környékén Kürtős kalácsot készítenek látványkonyhájukban.

A Katolikus mise következő alkalma: 2021. december 5-én lesz, Mogyorossy György vezetésével.

Scroll to Top