Ilyen volt: A Düvő együttes koncertje

Írta: Faludi Sabrina, fordította Pasternak Derick

A négytagú Düvő zenekar az erdélyi Szászcsávás együttes két tagjával kibővülve tartott magyar népzenei előadást nagyszámú magyar és nem-magyar közönség előtt a Prohibition Cellars borospincéjében. További előadók voltak Norbert Gábor és Gál Nóra néptáncosok, a Magyar Néptánc Együttes korábbi és jelenlegi tagjai, valamint Juhász Erika hivatásos népi énekes.

Lehengerlő élmény volt a több mint 100 résztvevőnek, ahogy a hat vonós zenész (beleértve a brácsást és a nagybőgőst) szívmelengető magyar nótákkal telitett meg a termet.  A közönség nagy örömére a táncosok tovább színesítették az előadást, ahogy számos népviseletet felvonultatva a dallamos muzsikára ütemesen lépkedtek, forogtak és összeverték csizmájukat. 

A koncert helyszínéül Faludi Sándor magyar borász borospincéje szolgált. Feleségével, Sabrinával együtt örömmel fogadták a vendégeket, akiket házi készítésű gulyáslevessel vendégeltek meg. Az előadás végén a közönség felállva, igazi magyar vastapssal köszönte meg a művészek teljesítményét. Az este spontán táncházzal és néptánc oktatással végződött, mialatt a résztvevők igyekeztek lekövetni a hagyományos tánclépéseket. 

Úgy az előadók,  mint a közönség, egyöntetűen nagy sikernek könyvelte el az estét.  Reméljük, hogy ezáltal új, évenként ismétlődő tradíciót teremtettünk a Prohibition Cellars borospincéjében.

Scroll to Top