Ilyen volt: János vitéz

Írta: Szirbik Andrea

Áprilisban a New York-i Pilvax Productions  Seattle-ben is bemutatta Petőfi klasszikusát, a János Vitézt a WMASz szervezésében. 

A darab monodráma formájában lett előadva Pálinkás Dániel személyében, aki az American Academy of Dramatic‬ Arts New York-i ‬ kampuszán végzett.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

A művész Zsédely Tímeával – aki a Pilvax Productions művészeti vezetője, rendezője és producere is egyben – érkezett hozzánk Washingtonba. Előtte Hawaii-on adtak elő egy Kreatív táborban a „Big Islanden”, majd Oahu szigetén Honoluluban, a Kapiolani Parkban. Tőlünk Portlandbe utaztak tovább, ahol szintén bemutatták a darabot.

Rendkívül örültünk, hogy sikerült Seattle-be is elhozni ezt a különleges színjátékot. Élvezetes volt nagyon az előadás, igazán érdekes és fantasztikus volt ahogy egy személy keltette életre a darab összes karakterét, a színpadon a művészen kívül még 4 üvegpohár volt jelen. Az előadás után sor került egy közös beszélgetésre Timivel és Danival. Nagy örömünkre a jelenlévők apraja-nagyja részt vett az eszme cserén, ahol mindenki megoszthatta azon gondolatait és érzéseit, melyeket a darab inspirált.

Ilyen és hasonló független magyar kulturális programok az AbsoLUTE Movement LANT Mozgalom szervezésében kerülnek bemutatásra, mely egy új nonprofit szervezet, a Facebookon megtalálhatóak.

Reméljük hamarosan újból láthatunk a Seattle-i színpadon hasonló előadást, nagy szeretettel várjuk őket vissza!

Scroll to Top