Ilyen volt: Tábortűz, sült malac, jókedv és mulatság

Írta: Huszár Márton

Márciusba sor került a 45-ös Fekete István Cserkészcsapat egyik legfontosabb eseményére a Cserkész Vacsorára.

Hosszas készülődés és szervezkedés előzte meg a programot. Mind a cserkészek, mind a cserkész barátok teljes erővel és kreativitással segítettek a tervezésben és az előmunkálatokban, hogy minden sikeresen és zökkenőmentesen alakuljon. 

A vacsora jelképe a tulipán lett,  a jelmondata pedig hirdette, hogy “Újra itt van!”. A jelmondat remény és utalás volt arra, hogy talán végre tényleg magunk mögött tudhatjuk a járvány okozta nehéz éveket, újra együtt ünnepelhet a közösség, és hogy a tavasz is megérkezett a szürke és meglepően jeges tél után. Március 24-én a csodás asztaldíszek, a vacsora emlékkitűzője a tulipános liliom, és minden cserkész nagy szeretettel várták a vendégeket.

Az esemény kezdetén a cserkészek ünnepélyesen behozták a magyar, az amerikai és a csapat zászlókat. Orbán Csaba csapatparancsnok rövid, de tőle megszokott jókedvű beszéddel megnyitotta a programot, köszöntve a jelenlévőket és a vacsora díszvendégét, Szablya Ilonát. 

Hosszú cserkész pályafutásom alatt még mindig tudott újat mutatni egy ilyen ünnepség. Tapasztalatom, hogy sok esetben a cserkészek jókedve határtalan tud lenni. Így volt ez most is. A csapat apraja-nagyja egy kis vicces előadással készült és most végre a közönségnek is bemutattuk, hogy milyen is egy igazi cserkész tábortűz. Természetesen nem igazi tüzet gyújtottunk a teremben, hanem a washingtoni időjáráshoz igazodva benti tábortüzet imitáltunk. Énekelve és játszva, a közönséget bevonva emeltük a hangulatot, miközben minden korosztály készült egy-egy rövid jelenettel a tábori élményeiről. Örömmel töltött el, hogy én is köztük állhattam mint a 45-ös cserkészcsapat tagja.

A közös magyar programokon mindig aktív magyar közösség most sem okozott csalódást. Amíg az udvaron sülő malac elkészültét vártuk, vidám beszélgetés és gyerekkacagás töltötte be a termet, ami akkor sem csendesedett, mikor már felszolgálták a vacsorát. A jókedvhez a Puget SoundZ zenekar is hozzájárult, akik biztosították a tánczenét az esthez.

A Csodakút aukció eredményességét is nagy örömmel fogadta a közösség, de emellett bőkezűen licitáltak a csendes árverésen is helyben, minek következtében sokan egy-egy díszes kulccsal vagy egy szép festménnyel gazdagabban tértek haza.

Úgy érzem, és talán nem vagyok ezzel egyedül, hogy ez egy nagyon sikeres és szép ünnepség volt, és egy méltó visszatérés a járvány sújtotta évek után. A szervezők és a segítők fantasztikus munkát végeztek az esemény előkészítése és levezénylése során, a vendégek pedig hozták a jó kedvet és jó hangulatot! Minden részt vevő fantasztikusan érezte magát!

Köszönöm, hogy én is részese lehettem ennek a rendezvénynek!

Scroll to Top