Konzuli friss februárban

Összegyűjtötte: Pearman Katalin, tiszteletbeli konzul

Népszavazás 2022

Minden információ a csatolt linken a szavazás formáiról, milyen dokumentumok kellenek, kik szavazhatnak. Olvassátok át figyelmesen.
https://losangeles.mfa.gov.hu/hun/page/orszaggyulesi-valasztas-2022

Új USA vízumkötelesség a Magyarországon kívül született magyar állampolgároknak

Az amerikai hatóságok döntése alapján az amerikai hatóságok csak azoknak a magyar állampolgároknak engedélyezik a vízummentes beutazást (csupán ESTA elektronikus beutazási engedéllyel), akik Magyarország jelenlegi területén születtek. Ha a Magyarország jelenlegi határain kívül született magyar állampolgárok Amerikába utaznának, vízumot kell igényelniük, még akkor is, ha évek vagy évtizedek óta Magyarországon élnek.

Az erre vonatkozó döntés már jópár hónapja megszületett, ám sokáig nem tűnt fel, mert a koronavírus-járvány miatt Washington utazási korlátozásokat vezetett be, így a schengeni övezetbe tartozó országok polgárai sokáig nem léphettek be az Egyesült Államok területére. Mivel most már beengedik a beoltott európaiakat az USA-ba, ez most újra aktuális lett.

A vízumkérelmet a helyi USA nagykövetségen kell beadni személyesen. Például a Romániában élő magyarok ezt csak a bukaresti diplomáciai képviseleten tehetik meg, a budapesti nagykövetségen csak azokat a magyar állampolgárokat fogadják, akik életvitelszerűen Magyarországon élnek és ezt bizonyítani tudják (pl. lakcímkártyával).

Scroll to Top