Magyar Könyvtár februárban

Kedves Barátaink!

Köszönjük, hogy olyan sokan felkerestétek a könyvtár standját a karácsonyi vásáron! A 18 db-os kínálatunkból 14 db új könyv talált gazdára! Ez nagy siker! A bevétel teljes összegét a könyvtár fejlesztésére fordítjuk.

Köszönjük Domonkos István bácsinak, hogy meghívott minket az otthoni könyvtárába. Reméljük a kedves meghívásnak hamarosan sikerül eleget tennünk. Megtudtuk István bácsitól, hogy a University of Washington könyvtárában egy teljes magyar szekció találunk, bár az állomány jórészt nagyon régi könyvekből áll. Talán az Új Évben útba tudjuk ejteni az Washingtoni Egyetemet, és megnézhetjük a magyar könyveket.

Örülünk, hogy voltak új érdeklődők is a könyvtár iránt!

Íme a sok fejtörésre és nevetésre okot adó Kvíz megoldása. A Magyar Könyvtár internetes felülete a https://seattlehungarians.librarika.com oldalon érhető el. Körülbelül 400 cím szerepel eddig a katalógusban. Angol nyelvű szépirodalom kategóriánk nincs, van viszont Tankönyv, Szépirodalom és Gyerekirodalom részlegünk. A könyvtár két éve indult újra útjára, még az Overlake Christian Churchben Redmondban, egy kis mozgó polcos szekrénykével. Kölcsönzési korlát egyelőre nincs, de nagyon szépen kérünk mindenkit, hogy hozza vissza a kikölcsönzött könyveket. A könyvtár logója és minden egyéb könyvtárral kapcsolatos design Pulay Judit munkája.

Utoljára azt kérdeztük Tőletek, hogy milyen programokat szeretnél látni a könyvtár rendezésében a jövőben, illetve, milyen könyvek hiányoznak a kínálatból. Több jó ötletet is kaptunk, pl. könyvklub, több gyerekkönyv, események Seattle-től délebbre, „story time.“ Amennyire időnk és energiánk engedi, igyekszünk ezeknek az igényeknek eleget tenni. De addig is, hadd hívjam fel a figyelmet a ZsebRádióra, amit a Zseboldal honlapjáról tudtok elérni. Ez Magyarország „leghallgatottabb gyerekrádiója, ahol a gyerekek már felnőttek!” Nagyon sok mesét hallgathattok az oldalon, és még olyan okosságokat is meg lehet tudni, hogy mit jelent az a kifejezés, hogy „leesett a tantusz”. A ZsebRádió podcast formában is elérhető.

Kvízünk kitöltői között egy üveg Tokaji Szamorodnit sorsoltunk sorsoltunk ki, melyet Farkas Tamás nyert meg. Kérjük jelentkezzen a seattle.konyvtar@gmail.com email címen a nyereményéért. Gratulálunk és köszönjük, hogy ilyen sokan velünk játszottatok!

És ha már a játéknál tartunk!

A könyvtár a téli szünetre is talált ki egy kis olvasós játékot a gyerekeknek. Napi 20 percet kellett magyarul olvasni (a felolvasás is ért!) és ha ez megtörtént, egy karácsonyfán ki lehetett színezni egy díszt. Ha mind a 12 díszt kiszínezték, akkor be lehetett küldeni a kiszínezett képet. Öt lelkes kis olvasónk vett részt a játékon. Ők valamennyien 25 dolláros ajándékutalványt kapnak. Íme a részt vevők névsora:

Lugosi Lona

Izabella Shull

Toni Shull

Földvári Stella

Kerekes Levente

Köszönjük, hogy velünk játszottatok!

Jön a farsang, kell egy kis vidámság! A gyöngyösi könyvtárosoktól megtudhatod, mit ne csinálj a könyvtárban 🙂

10 dolog, amit ne csinálj a könyvtárban! 😀 – YouTube 

Érdemes rákeresni az orosz irodalmat népszerűsítő klipjükre is, az is nagyon vicces, de azt inkább gimiseknek és felnőtteknek ajánljuk.

A februári könyvtári időpontokat az eseménynaptárban jelezzük. Ami biztos, ha van a Crossroads parkban cserkészet, ott minket is megtaláltok!

Betti (könyvtáros)

Scroll to Top