MagyarFöld

“Azért vagyunk a világon,
hogy valahol otthon legyünk benne.”

– Tamási Áron
petals


Telekvásárlás

A Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség 2020-ban a közösség nagy örömére egy saját telket vásárolt Cle Elum-ban. Az egyesület megalakulása (1984) óta, tagjainak fontos álma és vágya volt, hogy valamikor legyen egy saját “otthonunk”. A Cle Elum-I telek egy 2020 január 18-i közgyűlés értelmében a Szövetség ingatlanra szánt pénzének értelmes befektetése volt. Az, hogy a telek az “otthon” funkciót is betölthesse, még sok munkát és odaadást igényel, de az első lépés már megtörtént. Egy gyönyörű 7,85 ékeres (31768 m2) földterület birtokosai lettünk. Izgalmas első lépés ez azon az úton, ami végül elvezethet egy Magyar Ház megvalósulásához.

A helyet MagyarFöld-nek, vagy HungarianLand-nek neveztük el. Az ingatlan Seattle-től kb. 70 percnyire található, az I90-78-as kijáratától közelíthető meg. A telek hatalmas kiterjedésű, fákkal, bokrokkal borított terület. Olyan ez, mint a béke szigete. Itt nyugodtan lehet gyönyörködni a természetben és csodálatos a kilátás a környező hegygerincekre, havasokra.

Image With outline
Video Credit: John Feher
petals


Megvalósult területfejlesztés

A telek ügyeit a Fenntartó és Fejlesztő Bizottság intézi. A cserkészeknek és a szövetség önkénteseinek köszönhetően már sokat szépült a terület. Bozót irtás és tűzbiztonsági intézkedéssel kezdődött a munka, de mára már elkészült a korlát és a sorompó a bejáratnál, amit két kis kopjafa díszít.
Raktárkonténer került a telekre, mobil WC illetve madáretetők lettek kihelyezve, és elkészült a parkoló is, amin nyáron akár 20-25 autó is elfér.

Megépült a cserkészkunyhó is! Ez egy két szintes fa épület, mely még nincs az álmaink szerint befejezve, de már használható állapotba van.

Kiépítés alatt áll még a sodronykötélpálya (ZIPLINE: 200 láb = 66 méter) és padok asztalok beszerelése.

petals


Jövőbeni tervek


Az elektromosáram szolgáltató kicserélte a telken lévő villanyoszlopot, így már csak a villanyórát és pár további apróságot kell felszerelni az áramellátás biztosításához.

A másik legfontosabb, a közeljövőben megoldandó feladat a víz-ellátás. Bár a telken van fúrt kút bőséges vízzel illetve az öntöző csatornarendszer is a telken halad át, azonban ahhoz, hogy a vizet használhassuk a vízellátás működését és a víz használati jogokat meg kell vásárolnunk.

Ezen létfontosságú infrastrukturális fejlesztések anyagi finanszírozása céljából online árverést szervezünk 2023. február-márciusában.

Kérjük Te is csatlakozz támogatóink táborához! Várjuk anyagi és tárgyi felajánlásodat, de még jobban várunk Téged! Ha sikerült kíváncsivá tennünk, tégy egy látogatást nálunk! Szeretettel várunk!

petals


Képek a telekről

A felvételeket Fehér John készítette.

petals


Kapcsolat

Cím: 681 Golf Course road, Cle Elum

Fenntartó és Fejlesztő Bizottság:
propertygroup@hungarianamerican.org

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Újdonságok tőlünk állandó rendszerességgel elektronikus levélfiókodba.

Scroll to Top