Októberi ajánló a Magyar Könyvtártól

Magyar Könyvtár lelkes csapata közreműködésével

Hírek a magyar könyvtárból

Kedves Könyvbarátok!

Hihetetlen, hogy már az októberi cikkünket írjuk és dekoráljuk tökökkel a bejáratokat! Először is szeretnénk beszámolni nyári Bingó játékunk lezárásáról. Az eredményhirdetésre 2021. szeptember 25-én került sor, Bellevue-ben, a Crossroads parkban. A játék hagyományos bingó, csak itt a sorokban, oszlopokban könyvkategóriák szerepelnek. A bingólapot pedig a kategóriákhoz illő könyv elolvasásával lehetett kitölteni.

A nyertesek oklevelet, ajándékkönyvet és pénzutalványt vehettek át.

Legfiatalabb résztvevőnk, Földvári Stella (4 éves) 40 dolláros Barnes & Noble könyvutalványban részesült.

Az egysoros bingót beküldők 40 dollár értékű Amazon ajándékutalványt kaptak:

Shull Izabella
Shull Antal
Tantos Áron

45 dollár értékű Amazon ajándékutalványt vehettek át, akik két sornyi bingót töltöttek ki:

Wadsworth Margit
Wadsworth Ágnes

Az idei játék abszolút győztese Orbán Emese lett, aki a 25 mezőből 17-et töltött ki! Emese jutalma egy 50 dollár értékű Amazon ajándékutalvány.

Köszönjük, hogy velünk játszottatok! Gratulálunk a sok-sok elolvasott könyvhöz!

Bingó játék jövő nyáron is lesz, de lehet, hogy valamilyen másik játékkal még év közben is jelentkezünk. Figyeljétek a Hírek-et!

Köszönjük a Magyar Iskola, a Fekete István Cserkészcsapat támogatását és Pulay Juditnak a bingó lap design-jának kitalálását!

Kulturális ajánló:

2017-ben ünnepeltük Arany János költő születésének 200. évfordulóját. Az Arany-emlékévhez kapcsolódóan született egy új animációs Toldi feldolgozás. Alkotója az azóta sajnos már elhunyt Jankovics Marcell, akinek a Magyar Népmesék rajzfilmsorozatot is köszönhetjük. A MédiaKlikk oldalán megtekinthetők a Duna Tévén eddig bemutatott részek.

Toldi | MédiaKlikk (mediaklikk.hu) 

2021. szeptember 27-én lett volna 100 éves Jancsó Miklós, kétszeres Kossuth-díjas és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész. Nevéhez olyan filmek fűződnek, mint az Oldás és kötés (1963), Szegénylegények (1965), Csillagosok, katonák (1967). Ez utóbbi keletkezési körülményeiről tart rövid előadást Szekfű András filmtörténész az alábbi YouTube videóban:

53 magyar film – Jancsó Miklós: Csillagosok, katonák – vendég: Szekfű András – YouTube 

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharcra egy filmajánlóval emlékezünk. Sándor Pál filmjét, a Szerencsés Dániel-t ajánljuk, melyet a Filmio honlapján lehet megtekinteni fizetés ellenében.

https://www.filmio.hu/details?id=11132194&type=0

Könyvtári napok legközelebb 2021. október 9-én és 23-án lesznek Bellevue-ben, a Crossroads parkban 9.30-tól 12-ig. A novemberi időpontokat és helyszíneket a HAAW honlapján tesszük közzé.

Reméljük, találkozunk!

Betti, Julcsi, Panni könyvtárosok

Scroll to Top