cooking

Receptklub: Rakott krumpli Boldizsár Sándor módra

A recepthez használt kép pusztán illusztráció.

Írta: Christine Boldizsár
Fordította: Bea Ringbloom

Hozzávalók:

8 újkrumpli 
6-8 tojás
Bacon szalonna, sonka, kolbász
Tejföl
Só, bors
Piros paprika

Elkészítés:

Lehetőleg ne Russet krumplit használj, mert az hajlamos szétfőni, inkább vörös vagy sárga krumpli lenne ideális (red potato vagy yellow potato). Főzd meg a krumplit héjastul, amíg majdnem puha nem lesz. Főzd meg és pucold meg a tojásokat. Szeleteld fel a szalonnát, kolbászt meg a sonkát és egy kicsit süsd meg előre serpenyőben. Használhatsz szalonnát, kolbászt és sonkát bármilyen arányban, formában, ami rendelkezésre áll.

Zsírozd be a tepsit a szalonna zsírral, hogy ne ragadjon le az étel. Szeleteld a krumplit karikákra és terítsd be a tepsi alját. Vágd fel a tojásokat és halmozd a krumpli tetejére, majd a következik a sonka, szalonna, kolbász egyvelege, arra só, bors és piros paprika kerül. Locsold meg zsírral, majd kend be tejföllel. Ezután folytasd a rétegezést krumplival és így tovább, amíg minden hozzávaló el nem fogy. A tetejére krumpli kerüljön, só, bors, piros paprika és zsír, meg a maradék kolbász (amennyi csak lehet).

Süsd 325 F-on körülbelül 1 órát. 

Crockpot-ot is lehet használni ehhez a recepthez. Habár már minden előre meg van főzve, le van pirítva, igazából sütés közben érnek jól össze az ízek.

Scroll to Top