mikrofon

Reflektorfényben: Bálizs Viktória

Sandler-Deák Júlia írása

E hónapi Reflektorfényben Bálizs Viktóriát mutatjuk be, aki az utóbbi két év munkájával nagyon megérdemeli az elismerésünket és köszönetünket! Lassan két és fél éve szolgál mint a Szövetség titkára és két évig a Hírek koordinátor pozíció munkáját is teljesítette csendes, szorgalmas módján. 

Személyes örömmel mutatom be telekocsizó társamat, hiszen együtt jártunk Vikivel, és korábban Plander Nórával is Seattle-ből fel az erdő kellős közepéig Woodinvillebe, ahol az utóbbi években a WMASZ vezetőségi gyűlései zajlottak. Sajnos a COVIDos időszakban csak telefonon vagy videón keresztül tudunk találkozni és saját üdítő italainkat fogyasztani, holott régebben Nemesszeghyeknél közös asztalról fogyasztottuk a harapnivalókat és a jó borokat  Woodinvilleben. De az emlékek a jelenlegi hiánytól csak édesebbek lettek.

Viki egyetimsta korában Somogy megye, Kaposvár környékről Budapestre költözött és ott kezdte karrierjét mint szociális munkás. 2015-ben költözött először Amerikába, ahol Kaliforniában lakott egy évig férjével Gergővel és kislányávál, és ott született meg a kisfiuk. Azután egy évet megint Magyarországon töltöttek mielőtt Seattle, Ballard környékére költöztek 2017-ben. Szívből gratulálunk Vikinek és Gergőnek az első házvásárlásuk alkalmából, és reméljük minden Edmonds környéki WMASz tag segít nekik az új várost megismerni.

Itt Seattle-ben Viki mint önkéntes munkás hajléktalan fiatalokkal dolgozott a YouthCare-nél a gyereknevelés és a WMASz elfoglaltsága mellett.

Szabadidejében lelkes támogatója az élő zenének -pontosabban a magyar együttesek rajongója. Leutazott Kaliforniába a Tankcsapdát meghallgatni, és az itteni Aranyakkord koncert is nagyon tetszett Vikinek. Reméljük lesznek ismét ilyen jó bulik, vagy legalább online események, ahol Vikiékkel és  a sok tech-munkás ismerősükkel együtt élvezhetjük a közös magyar nyelvünket és kulturánkat.

Scroll to Top