Reflektorfényben: Huszár Márton

Bemutatkozik új KCSP ösztöndíjasunk, Huszár Márton Áron

Huszár Márton Áron vagyok, Pécsett születtem és ott is kezdtem el cserkészkedni nagypapám és bátyám nyomdokaiba lépve az idén 100 éves 217-es számú Keresztény Munkás Ifjú Cserkészcsapatban. Testvérem példáját követve a kisvárosi cserkészetből eljutottam országos cserkész táborokba, regös cserkész táborokba és nem sokkal utána már világ cserkész találkozókra is. 

Kiskoromban kezdtem a néptánc tanulást, és 12 évig űztem hobbi szinten, de azóta már nagyon beporosodott a tudásom. 

2009-ben kerültem Budapestre, és ott kezdtem el tanulmányaimat mint animációs rajzfilm rajzoló. Később a Magyar Cserkészszövetségnek készítettem 750 db illusztrációt különböző cserkész kiadványaikhoz, amit a mai napig használnak. A képregények szeretete már korábban is megvolt bennem, de az animáció készítés és a figurális illusztrációk a cserkész kiadványokba megerősítettek ebben. 2016-ban Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszónő alkalmazásába kerültem mint képregényrajzoló. Huszonegy kiadott képregénnyel később vége lett a sorozatnak, de így az ezt követő munkahelyemen alkalmam nyílt kipróbálnom magam a videójáték-fejlesztésben mint rajzoló és egy kiadott videójátékkal is bővíthettem a portfoliómat. Azóta is művészként dolgozom, szabadúszóként főleg társasjátékokat, applikációkat, képregényeket illusztrálok. 

2018-ban bátyám és felesége jelentkeztek a Kőrösi Csoma Sándor programba és megkapták az ösztöndíjat New Jersey-be. Így nyílt alkalmam először eljutni az Egyesült Államokba és kétszer is sikerült meglátogatnom őket. Azóta terveztem hogy én is megpályázom az ösztöndíjat, de közbeszólt a COVID és kimaradt két év. Idén sikerült és itt vagyok! 

Nagyon várok minden kihívást, feladatot, és hogy végre személyesen is jelen lehessek a helyi magyar közösség életében. 

Scroll to Top