mikrofon

Reflektorfényben: Mogyoróssi Györgyi

Kedves Magyar Honfitársak!

Engedjék hogy bemutatkozzam, Mogyoróssy Györgyi vagyok, Magyarországon születtem és három éve jöttem Seattle környékére. Előzőleg Chicagóban azután Clevelandban éltem, ahol a Szent István, majd Szent Imre templomoknak voltam tagja. A templomok otthont adtak a magyar közösségnek, cserkészetnek, tánccsoportoknak, emlékezési ünnepeknek és a hasonlóknak.

Ideköltözésemkor leányom, Faludi Szabrina, mutatta be nekem a cserkészek működését. Kedves barátnőm beiktatott a magyarok programjaiba; így ismerkedtem meg az itteni magyar élettel. Másik leányom, Zavatchen Szilvia, ideérkezése után ő is a cserkész csoport aktív tagja lett. Engem felkértek a WMASz pénztárosi pozíciójára.

Az itteni magyarok elért nagy munkájukat nagyon értékelem.  Látható, hogy mi mindannyian aktívak vagyunk a helybeli magyar közösségben.  Csak egy kis szomorú szívvel tudtam meg a magyar katolikus mise ünneplésének hiányát. Utána érdeklődtem  a lehetőségekről.
Örömmel tudatom, hogy a Seattle-i Érsekség munkálkodik a magyar mise engedélyén. Ezért szeretnék tudni a magyarok érdeklődését ez iránt.

Kérek minden magyart aki támogatná ezt a próbálkozást jelezze írásba a Seattle-i Magyar Katolikus Hírek Facebook oldalán vagy a következő e-mail címen: hungarianchurch@hotmail.com.  

Mielőbbi  Viszontlátásig 

Györgyi

Scroll to Top