Suli sarok: Tavaszváró húsvétozás

Írta: Barabás Anett

Bettenbuch Zsuzsanna: Nyuszimunka

Húsvét

Munkára fel, nyuszikák,
Rügyeznek már kint a fák!
Kéne egy kis segítség,
Kedves nyusziközösség.
Jön a húsvét nemsokára,
Tojásfestés hagyománya.
Álljunk neki a festésnek,
Jöhetnek már a kellékek.
Tojáscukor, csokinyuszi,
Futball labda, kisbicikli.
Elvisszük a kertecskékbe
A gyerekek örömére.

2023. április 8-án nagy volt a készülődés a Mercer Island United Methodist Church háza táján. Kicsik és nagyok együtt izgultak, hogy vajon a nyuszi megérkezik-e időben. Ha időben is érkezik, vajon hoz-e magával színes, kis csokitojásokat. 

Az izgalmakat a cserkész vezetők próbálták csillapítani a foglalkozásokon. A csapatvezetők nagyon ötletes feladatokat találtak ki, hogy “kiugrasszák a nyuszit bokorból.” 

Az egyik csapat lilahagymahéjban áztatott, szebbnél szebb levelekkel díszített, tojásokat készített, a másik csapat, vízzel és sóval, tavaszi képeket festett, miközben vidám húsvéti nótákat énekeltek. A harmadik csapat nyusziváró fészket rakott az udvaron.

Már-már úgy tűnt, hogy az izgalmak lecsendesültek, de ekkor kezdetét vette a locsolkodás. 

A fiúk locsolóversekkel és vízbe mártogatott nárciszokkal álltak a lányok elé, akik örömmel engedték meg, hogy meglocsolják őket a fiúk. Ám a lányok sem maradtak tétlenek, ki kézzel készített, ki piros csokitojással jutalmazta meg a szépen verselő fiúkat.

Ilyen lelkes társaságnak a nyuszi sem tudott ellenállni. Nyuszi jött, látott és győzött…vagy inkább a gyerekek.

A locsolkodás után a gyerekeket csoportokra osztották, a csapatvezetők csoportonként kísérték le a gyerekeket a lenti terembe, hogy megkeressék a nyuszi által hátrahagyott tojásokat. Indulhatott a tojásvadászat. Ám a várakozó csapatok sem unatkoztak, jobbnál jobb ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk, addig amíg a csapatuk zöld utat nem kapott a vadászatra. 

Az esemény zárásaként, készítettünk egy kis húsvéti asztalt, ahol helyett kapott Bordás Réka és John Francis Nutter által készített isteni mogyorós kalács, és megosztottuk a gyönyörű színes húsvéti tojásokat is a jelenlévőkkel. Köszönjük a finom ételeket!

Jövőre is vadásszunk együtt a tojásokra, tarts velünk! 

Scroll to Top