Szeptemberi hírek a Forgatós Tánccsoportról

Írta  Horváth Tibor,  fordította Hauptricht István

Augusztusban a Forgatós Tánccsoport több tagja is részt vett a magyar népművészeti táborban, a Ti Ti Táborban, amely minden évben Raft szigetén, Gig Harbor közelében kerül megrendezésre. Idén az oktatók Kovács Gábor Norbert, Gál Nóra és Tihanyi László voltak (mind visszatérő vendégek tavalyról), akikhez csatlakozott Balássy Anikó is. A megtanult anyag tartalmazott magyarszentbenedeki, szászcsávási, magyarlapádi és vajdaszentiványi táncokat. Mint mindig, a tánctábor komoly fizikai igénybevételt jelentett, de ugyanakkor nagyszerű kikapcsolódást is nyújtott.

Mióta augusztus végén a próbák újrakezdődtek, a Forgatós Tánccsoport arra koncentrál, hogy véglegesítse mezőségi tánc-koreográfiáját, amelyet a Vancouverben (BC) október 8-9 között megrendezésre kerülő 44. Nyugat-Kanadai Magyar Népművészeti Fesztiválon kíván majd bemutatni. Izgatottan várjuk a fellépést a teltházas gála műsoron, amelyen általában kizárólag nyugat-kanadai csoportok léphetnek fel. Sokan közülünk korábban már részt vettek ezen a fesztiválon, de csak vendégként, sosem fellépőként.

Jelenleg van néhány kezdőnk is a Forgatós Tánccsoportban, akik együtt gyakorolnak sok éves tapasztalattal rendelkező senior táncosainkkal. Ha szeretnél magyar táncokat tanulni, gyere, látogass meg minket október közepe után. A próbák (esetlegesen egy-egy kivételtől eltekintve) szombaton reggelente 10-től délig zajlanak Seattle-ben, a Phinney Neighborhood Association-nél.

Scroll to Top