Szeptemberi suli sarok

Írta: Lugosi Edina, iskolaigazgató

Új tanév, új helyszín, új tanárok – Kezdődik az iskola!

A szeptember minden évben nagyon izgalmas az iskolakezdés miatt. A Seattle-i Magyar Iskolában ez idén halmozottan igaz. A COVID miatt megfogyatkozott és online térbe kényszerült kis csapat idén ismét személyesen, de már új helyszínen várja a lelkes kis diákokat. 

Új címünk: 7070 SE 24th St, Mercer Island, WA 98040

Az új helyszín mellett új tanárokkal is bővült a csapat, az iskola új igazgatója, Lugosi Edina, és egy szakképzett és gyakorlott tanár, Farkas Tamás is azon fáradozik mostantól, hogy a gyerekek minél jobban és minél nagyobb örömmel tanuljanak kéthetente magyarul. Külön öröm számunkra, hogy a pandémia miatt szüneteltetett Kőrösi Csoma Sándor program idén újraindult, és a Seattle-i magyar közösséghez már meg is érkezett új KCSP-s segítőnk, Huszár Márton személyében. Marci az ovis csoport tanára lesz, és rajztudását, kézügyességét felhasználva fogja terelgetni az ovisokat a magyar nyelv és kultúra útvesztőiben. 

Az iskola idén öt különböző korcsoport számára indít osztályokat. Az egészen pici babáktól a kamaszokig mindenki számára tudunk tanulási lehetőséget biztosítani. 

A tanárok, a termek, az iskola tehát készen áll, nagy szeretettel várjuk a magyarul beszélő vagy legalább magyarul értő, iskolás korú gyerekeket! 

Scroll to Top