mountains, landscape, meadow

Szövetségünk ingatlant vásárolt

A Washingtoni Magyar Amerikai Szövetséget (WMASZ) 1984-ben alapították azzal a céllal, hogy terjessze a magyar kultúrát, ápolja és erősítse a két ország közötti kapcsolatot és barátságot. Sok itt élő magyar számára kapcsolatot is képzett az anyaország felé. Én 12 éve élek itt az észak-nyugaton és nekünk sokat jelentett, hogy a Szövetségen keresztül sikerült erős kapcsolatokat kialakítanunk az itteni magyarokkal és különböző gyökerekkel rendelkező emberekkel is.

Az évek során minden tagnak és önkéntesnek fontos álma és vágya volt, hogy valamikor legyen egy “otthonunk” ami köré építhetjük tevékenységeinket. Én és családom is éreztük ezt a Szövetség történetének utolsó harmadában, amióta aktívan részt veszünk a tevékenységekben és egyre több taggal ismerkedünk meg. Sokszor és sokan próbálkoztak és szorgosan dolgoztak azon, hogy ezt az álmot valóra váltsák. Közösségünk rengeteg időt fektetett ötletelésbe, tervezésbe és a megoldások keresésébe. A Szövetség vezetősége egy külön bankszámlát állított fel, ahol tároltuk az erre szánt adományokat és a célzatos gyűjtések bevételeit, így az évek során több mint kétszázezer dollár gyűlt össze. Már néhányszor nagyon közel voltunk a megoldáshoz, de mivel a helyi ingatlan árak meredeken emelkedtek, úgy tűnt, hogy álmunk egyre nehezebben lesz megvalósítható. Újra kellett értékelnünk a helyzetet és kielemeznünk, hogy mi lehet az első, megvalósítható lépés és hogy fokozatosan közelíthessünk az álmunkhoz. Úgy tűnik, hogy sikerült megtennünk ezt az első lépést ami segítségével újra indíthatjuk közös álmunkat.

Mint sokan már tudjátok, a Szövetség most vásárolt meg egy 7,75 acre (77500 m2) méretű telket Cle Elumban, nagyjából egy órai vezetésre Seattle-től https://haaw-seattle.org/en/cle-elum-property/. Habár ez még nem a megálmodott Magyar Ház, de jó megoldás arra, hogy a pénzt befektessük egy olyan telekbe, amelynek az ára emelkedni fog az évek során, miközben a telket közösségi célokra használjuk. Izgalmas első lépés ez azon az úton, ami végül is elvezet álmunk megvalósulásához, talán ha nem is most, nekünk, de a következő generációnak. Ez a befektetés segít a Szövetség pénzügyi jövőjének biztosításában is, mert sokkal előnyösebb anyagi alapot nyújt, mint a bankban elfekvő pénz. Most van valami konkrét tulajdonunk, amibe munkát fektethetünk, ami köré szervezhetjük önkéntes tevékenységeinket. Ennek érdekében a Vezetőség úgy döntött, hogy egy Ingatlan Csoportot indít, amelynek a vezetője csatlakozni fog a Szövetség Vezetőségéhez. Lelkes önkénteseket keresünk ennek a fontos csoportnak a létrehozásához.

Ezzel a nagy lépéssel egy izgalmas új fejezetet indítottunk Szövetségünk történetében. Természetesen sok a munka és sok minden lehetőséget is át kell beszélni. Szükségünk van mindenki segítségére, részvételére, ötleteire, munkájára. Ha úgy érzed, hogy tudnál valamiben segíteni, kérlek lépj kapcsolatba Orbán Csabával a haaw.president@gmail címen.

írta: Nemesszeghy Géza, fordította: Jakab Erzsébet

Scroll to Top