Tánc az elszigeteltség alatt

Írta: Carlile-Kovács Flóra, fordította: Ringbloom Bea

Pontosan egy éve küldtem el az emailt táncosainknak, hogy a hamarosan tervezett  Crossroads Kulturális Fesztivált eltörölték. Nem sokkal azután a szombati táncpróbákat felfüggesztették és az összes többi szereplést is eltörölték. Senki sem gondolta, hogy ez a virus válság ilyen sokáig fog tartani és el sem tudtuk képzelni életünket személyes találkozás nélkül. Azonban ezek a kihívást jelentő idők ösztönözték az alkotóképességünket.  Most hálás vagyok, hogy egyes táncosaink fáradhatatlan biztatása arra késztetett, hogy kitaláljuk mi módon tudjuk a próbákat folytatni saját otthonainkban. A legnagyobb kihívás a megfelelő táncanyag kiválasztása volt, melyet egyedül, partner nélkül lehet táncolni, bővelkedve különböző lépésekben, hogy hónapokon át tartó érdekes figurákkal lásson el bennünket. Horváth Tibor tánctanárunkkal együtt úgy döntöttünk, hogy a kalotaszegi férfitáncokat választjuk. Annak ellenére hogy hagyományosan csak férfiak táncolják, manapság hölgyek is szívesen tanulják és táncolják. Nagyon bonyolult lépésekből áll, ami az egész test összehangolt mozgását igényli, követve a különleges ritmikával rendelkező zenét. Tavaly szeptemberben kezdtük ujra a táncpróbákat, ezúttal ZOOM-on keresztül. Mint minden változás folyamán, ideiglenesen elvesztettünk táncosokat, akik nem tudtak alkalmazkodni ehhez az új formátumhoz, de egyúttal visszanyertünk néhányat, akiknek nem volt módjukban személyesen részt venni a próbákon, mert elköltöztek.

Bármennyire is úgy érezzük, hogy elegünk van a hosszú  elszigeteltségből  és ZOOM-olásból, mégis szombat reggel a hetünk csúcspontja, amikor felkelünk és együtt táncolunk, habár térben elválasztva egymástól.

Az elmúlt hetekben energiánkat arra összpontosítottuk, hogy filmre vegyünk egy tánc koreográfiát, amit a WMASz március 15.-i megemlékezése keretén belül fogunk bemutatni. El ne mulasszátok!

Hálás köszönet Horváth Tibor tánctanárnak, bámulatos munkájáért minden szombat reggel!

Sajnos ebben a tanévben a kellő feltételek és idő hianya miatt nem tudtuk a legfontosabb táncosainkat tanítani, a gyerek csoportot. Már alig várjuk, hogy eljöjjön az ideje, amikor életünk visszaáll a normális kerékvágásba és újra együtt táncolhatunk velük.

Ha bármelyik olvasónk csatlakozni szeretne hozzánk, küldjön egy email üzenetet a következő címre: forgatos.seattle@gmail.com

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top