flowers, crocus, petals

Tavasz a Magyar Iskolában

Írta: Deák Sandler Júlia

A hóvirág és a krókusz már megjelentek az útszélén, és a magyar iskolában is már nyuszikat és tavaszi koszorúkat készítenek a legkisebb tanulók az online kézműves órán. 

A felnőtt és gyerek csoportok kicsit külömböző tanéven működnek. A gyerekcsoportok, amik januárban álltak össze, online tanulnak május végéig, miután nyári szünetet tartanak. Hálásak vagyunk a magyarságot ismertető 10-14 éves csoportnak arra, hogy részt vettek a március 15-i ünnepségen Bede Barnabás vezetésével a szép előadásukkal!

A felnőttek most fejezték be a téli évadjukat és április közepén kezdik majd a tavaszit. Most már majdnem, hogy teljesen beteltek a csoportok, de ha vannak még érdeklődők, írhattok hungarianschoolseattle@gmail.com címre és vagy áprilistól vagy júliustól igyekszünk ellátni az új igényt is. A felnőtt csoportok tanárjának, Miskolcon élő Németh Gergelynek nagyon szépen köszönjük a szorgalmas csoportvezetést és azt a külön munkát is, amit a március 15.-i ünnep csoport előadására szánt.

Nagyon örülünk, hogy gyorsan megy Washington államban a COVID védőoltás kiosztása, és reméljük, hogy késő tavaszra vagy nyárra tudunk már egyszer-kétszer összejönni. Szeptembertől nagyon szeretnénk visszatérni az élő órákra. Overlake Christian Church Redmondban, ahol eddig találkoztunk, még nem döntötte el, hogy mikor nyit újra, de jelezték, hogy szeretettel várnak majd vissza, amint kinyítják az épületet.

Nagyon jó lesz megint egymást személyesen látni, de sok előnye az online modelnek is van. Szégyenlős fiataloknak nagyon tetszik, és azoknak a családoknak is, akik nehezen mozdultak ki otthonról szombat reggelente tavaly, amikor 10-re ott kellett volna lenni Redmondban. Ezen kívül, tényleg örültünk idén, hogy olyan sokan részt tudtak venni az óráinkon távolabb helyekről. Spokane, Vancouver WA, Beaverton OR, Bremerton, és Northport, Washingtonból vesznek jelenleg részt, és nem szeretnénk elvenni azt a lehetőséget a jövőben sem. Ezért gondolkodunk valami kevert modelről, hogy online is és élőben is tudjanak a tanulók hozzáférni a magyar nyelv és kultúra oktatáshoz.

Scroll to Top