cathedral, four-towered church, pecs

Testvérvárosok

Írta: Christine Boldizsár, fordította: Szablya Ilona

A fotón a Pécsi Székesegyház látható

A Seattle Pécs Testvérvárosok  (“SPSCA”) egyike a WMASz újabb társklubjainak. Úgy is mondhatnánk, mint a WMASz kibővítése ugyanazokkal a célokkal. Mióta társultunk, már együttműködtünk a WMASz-szal az október 23.-i megemlékezésen, amikor Angelo Rondello zongoraművész adott elő nevünkben, a Ti Ti Táborban és a népszerű borkostolóban. 

Az SPSCA Seattle várossal is társul, mint egyike annak huszonegy testvérvárosának. Seattle nagyon büszke arra, hogy vezet a testvérvárosi kapcsolatok előmozdításában. Mindegyik testvérvárost egy-egy külön testvérvárosi szövetség szervezi, mint péld. Pécs. Ezen belül szervezünk programokat, teevékenységeket, kulturális csereprogramokat a helyi Seattle-i tagokkal, valamint valamint a földet körülülelő baráti körünkkel. 

Pécs gyönyörű város Magyarország délnyugati részében. Nagy város, kb. 150.000 lakossal. Híresek nagy egyetemükről, mely az ötödik legrégibb a világon. A közelben van a Villány-Siklós borvidék, mely sok híres díjnyertes bornak ad otthont. A neo-római stílusban épült fenséges négytornyú ezeréves Szt. Péter és Szt. Pál római katolikus bazilika kazettás mennyezetével és zengő orgonájával gyönyörködtet. A Zsolnay Múzeum a gyár gyönyörű porcellánjait és az eozinnal bevont kerámiáit mutatja be. Pécset és a törökörszági Istanbult nevezték ki Európa Kulturális Fővárosainak 2010-ben. 

Mint már fenn is említettem, Magyarországot akarjuk egész Washington államnak bemutatni, hogy megmutassuk mind magyaroknak, mind nem-magyaroknak az ország szépségét, kultúráját, csodálatos muzsikáját és tehetséges zenészeit. Arra törekszünk, hogy mindenki ismerje meg Magyarország fontos történelmi jelentőségét és hogy továbbra is élénk szerepet játszik a világ életében. 

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top