Új Magyar Iskola-szezON

Sandler-Deák Júlia, a Magyar Iskola igazgatójának írása

hungary, flag, hand-991950.jpg

Lassan véget ér a nyár, és a magyar iskola készül kinyitni a virtuális és reméljük igazi ajtainkat is ősszel.

Megnyílt a felnőtt osztály beiratkozási időszaka! (iratkozz fel itt) Három osztály lesz vasárnap reggelente, A1-A2 szintű a 15 éven feletti tanulóknak. Gratulálunk a leghaladóbb osztálynak, akik befejezték az A1 könyvüket és szeptemberben kezdik az A2-t. Továbbra is Németh Gergely vezeti Miskolcról ezeket az órákat. Haladóbb felnőtteknek ajánlunk havonta egyszeri társalgási órát (minden harmadik szombat este) Erdősi Vanda vezetésével testvér városunkból, Pécsről.

A magyar iskola gyermekprogramjai még tervezés alatt vannak. Sajnos a koronavírus korszak bizonytalansága még nem ért véget, és ősszel sem lesznek foglalhatók szombatokon a redmondi Overlake Christian Church tantermek. Mégis, erős szándékunk elindítani a Bóbita baba-mama foglalkozást, és ennek vezetőjét, Görög Borbálát, szeretettel fogadjuk az önkéntes tanári karunkba! Bori, aki két kisgyermek anyja, Nagy Ilditől tanulta New Yorkban a Bóbita programot: egy éneklős, mondókázós, mozgásos program óvodás kor alatti gyerekeknek. Nagyon köszönjük Borinak, hogy ahogy ide költözik New Yorkból, elindítja ezt a remek programot Seattle környékén.

Más tervezés alatti foglalkozások közt szerepel az általános iskolás korú gyermekek írás-olvasás, valamint kézműves oktatása, amit lehet, hogy szabad téren tartunk amíg jó az idő. Cserkész parancsnok Orbán Csaba szándéka folytatni a 10-15 éves kétnyelvű fiataloknak töri és irodalom óráját, valami hibrid élő és online verzióban. Aktívan keresünk helységet, ahol szombatokon találkozhatnánk.

Közép- és főiskolás fiataloknak is szeretnénk foglalkozást rendezni, ami egyetemi látogatásokból és közös kalandból állna, de keresünk még ehhez program vezetőt. Szeretettel várunk minden tanulót és önkéntes segítőt — elérhetőségünk hungarianschoolseattle@gmail.com.

Scroll to Top