mountains

Vezetőségi beszámoló – szeptember

Senkinek sem újság, hogy a világjárvány és a törekvés annak megállítására új akadályokat gördített a közösségein útjában. Új kihívások, új megoldásokat követelnek, és sok esetben új lehetőségeket kínálnak, ami hosszú távon kétségtelenül megváltoztatja az egyéni, de közösségi életünket is. Csak a jövő mutatja majd meg, hogy a változás a jó irányba történik-e vagy sem…

A nyár elmúlóban van Seattle-ben, de az élet a WMASz-nél a nyáron sem állt meg – amit néhány ténnyel szeretnék érzékeltetni.

Először, tisztázom a számomra legkényelmetlenebb dolgot: azt, hogy 2019-2020 -as év befejeztével a vírus miatt nem állt módunkba megtartani az éves választásokat. 

A Szövetség jelenlegi Vezetősége a Jelölő bizottság tudtával beleegyezését adta, hogy ha szükséges megmarad hivatalban amíg a választások biztonságosan megtarthatók lesznek. Amennyiben valakinek van ez ellen kifogása, vagy bármilyen javaslata kérem tudassa a Vezetőséggel, vagy a Jelölő bizottsággal.

Az előző dologhoz hasonlatosan fontos nekem a Hírek zökkenőmentes működése is.  Köszönetet mondok Plender Nórának és Bálizs Viktoriának. Ez a két nagyszerű ember mások segítségével az utóbbi években szerkesztették koordinálták és kiadták az újságunkat a Híreket. Viktória és Nóra személyes okokból továbbadta ezt a stafétát egy másik lelkes csapatnak.

Üdvözlöm sorainkban Hollenback Esztit, Derick Pasternakot és Takács Dánielt, aki Deák Julia, és a több más segítséggel együtt egy új formátumban fogják megjelentetni a híreinket. Jó munkát és kedvtelést kívánok nekik.

A nyár folyamán áttörés történt az elavult honlapunk és adatrendszerünk felújítására. Ez a csapat még sok kellemes meglepetést tartogat számunkra.

Továbbá, az ingatlankeresési igyekezetünk is gyümölcsöt hozott. Több mint harminc ingatlan megtekintése után úgy tűnik, hogy megtaláltuk a megfelelő telket Cle Elum helységben. Amint az Augustus 11-i gyűlésen értesítettelek, és megbeszéltük a lényeges dolgokat. A telek 7.85 acre építhető üres telek villany és víz hozzáférhetőségekkel.  Ez a telek első sorban kinyissa a lehetőségeket további fejlesztésre, de semmi alakban nem azt jelenti, hogy a rendezvényeinket a kedvelt Seattle közeli helyekről elvinnénk, vagy hogy a Szövetség vagy csoportjaink működési háztartására külön megterhelést jelentene. Ellenkezőleg! A telek maradhat igy ahogy van évekig, ha kell, de ha van vállalkozó szellem a közösségeinkben, akkor látni fogjuk, hogy az emberek felismerik a lehetőségeket, hogy érdemes a Szövetségünknek tagja lenni, és érdemes a közös vagyont gyarapítani. 

Itt hirdetem mindenkinek, hogy szívesen veszünk minden féle segítséget. Kis projektekben gondolkodunk, és mindenkinek megtaláljuk a feladatot. Meggyőződésünk, hogy Cle Elum, és azon belül ez a telek egy kitűnő hely a Szövetségünknek. Elkápráztató kiránduló hely és hétvégi célpont lehet, de közösségi események megtartására is alkalmas. 

Minél hamarabb kényelmes használatra alkalmassá tesszük annál hamarabb használhatja a tagság!

Köszönöm azoknak, akik eddig adományoztak, és várjuk mások adományait is.

Szintén értesítelek, hogy a Bethlen Gábor Alap a pályázatunk 1/3-át jóváhagyta, ami körülbelül 3000 dollár lesz a Magyar Iskolának és ugyanennyi a Szövetség többi részének. 

A nagy kérdés az, hogy vajon a vírus helyzet miatt a bevállalt projekteket meg tudjuk-e valósitani az év vége előtt, mert ha nem akkor nem leszünk jogosultak a pénz megtartására.

Az idén előreláthatólag a Szent István napi piknikünk elmarad, de ha valaki megünnepli, kérem küldjetek fényképeket megosztásra. Az idén is tervezzük a hagyományos nemzet kenyerét megsütni.

Utolsó sorban, de nem utoljára értesítelek, hogy az év végéig az iskola és cserkészet virtuálisan fog folytatódni, és a tánccsoport is gondolkodik kreatív megoldásokon. Kérlek látogassátok a honlapunkat, és kérdezzétek a csoport vezetőiteket további információért. Mindenkinek kívánok további jó egészséget.

– Orbán Csaba, elnök

Scroll to Top