Viszlát augusztus

Takács Dániel elnök gondolatait Bőhm Ákos, alelnök fordította

sunflower, flower, bee-6545123.jpg

Kedves Tagjaink,

Nemrég megtörtént a szokásos vezetőségi választás. Nagyon hálásak vagyunk Júliának, hogy összetette a jelölő bizottságot, melynek Szablya Ilona és Bertalan Éva is tagjai voltak. Örömmel fogadjuk a következő új vezetőségi tagokat: Derrik Petrin-t, mint tagsági megbízott valamint a szociális bizottság társ-elnökeit Frederickson Beát és Szirbik Andreát. Nagy örömünkre szolgált, hogy a korábban megválasztott vezetőségi tagok nagy része továbbra is vállalta önkéntes feladatait.

Normális körülmények között a választási vacsora alkalmával mondunk köszönetet az önkénteseinknek. Szeretnénk köszönetet mondani áldozatos munkájukért az esemény szervezőknek, tanároknak és minden iskolai tagnak, a cserkészeknek, a táncosoknak, a telekrendezési bizottságnak, a könyvtárosoknak, a Seattle – Pécs szervezetnek és mindenkinek, aki segített a magyar tanyán végzett munkálatokban, illetve azoknak, akik rendületlenül vezetik a szövetség életét.

Néhány hír a csoportokról. Flóra, a tánccsoport eddigi vezetője, átadta a stafétabotot Tibornak. Köszönjük Flóra, hogy az elmúlt években ilyen remekül vezetted a csoport életét.

Minden csoport a lehetőségekhez mérten egy jó évet tudhat maga mögött. Mindenki nagyban készül a jövő évre.

A telekrendező bizottság keményen dolgozott a nyár folyamán. Csaba, Dezső, András és Andi valamint rengeteg sok más segítőkész munkaerő napokat dolgozott a gallyak összeszedésén és aprításán valamint a szállító konténer elhelyezésén. A cserkészektől kapott adományt felhasználva egy új raktár építése folyik e hónapban. Ha még nem volt lehetőséged meglátogatni a magyar tanyát mindenképpen ajánljuk, hogy csatlakozz hozzánk valamelyik hétvégén.

Sajnos szomorú dolgok is történtek az elmúlt hónap során. Boldizsár Sándor (Alex) július 3-án eltávozott közülünk. Sándor hosszú időn keresztül volt megbecsült és aktív tagja a szövetségünknek. Egy önzetlen és kiemelkedő támogatója volt a szövetségnek. Áldottak vagyunk, hogy ismerhettük.

Az állam szabályozásainak megfelelően megkezdtük személyes összejöveteleinket, amik eddig a magyar tanyán kerültek megrendezésre. Majdnem minden hétvégén lehetőség van kimenni és segíteni a munkálatokat, vagy csak egy kellemes délutánt eltölteni a szabadban. A következő nagy eseményünk a Szent István-napi piknikünk lesz augusztus 22-én. Az esemény során lehetőség lesz a tagsági díjak befizetésére is erre az évre.

Scroll to Top